У Київській області побудують три сміттєпереробні заводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області побудують три сміттєпереробні заводи

Казна та Політика
789
Сміттєспалювальний завод “Енергія” переобладнати в сміттєпереробний неможливо.
Про це сьогодні в ході виїзного засідання робочої групи щодо діяльності сміттєспалювального заводу “Енергія” повідомив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.
“Переобладнати такий завод (сміттєспалювальний завод” Енергія “, – ред.) -неможливо. Мова йде про будівництво нового”, – сказав Новицький.
За його словами, схема санітарного очищення Києва спочатку передбачала будівництво чотирьох сміттєпереробних заводів на території Київської області.
“Тоді не вдалося знайти спільну мову з керівництвом Київської області, що призвело до утвердження тієї схеми, яка на сьогоднішній день затверджена КМДА”, – сказав чиновник.
Затверджена схема, за словами Новицького, передбачає будівництво трьох сміттєпереробних заводів.
“Один з них повинен був знаходитися на місці сортувальної лінії, яка тут (на території заводу” Енергія “, – ред.)вже побудована. Другий завод передбачалося побудувати на території, прилеглій до п’ятого полігону (полігон твердих побутових відходів №5 в с. Підгірці Обухівського району Київської області, – ред.). Головний сенс в тому, щоб зменшити навантаження саме на 5 полігон “, – зазначив директор інфраструктурного департаменту КМДА.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас