Європі порадили змінити Грецію на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європі порадили змінити Грецію на Україну

Казна та Політика
2788
Європейський Союз витрачає багато зусиль, щоб врегулювати ситуацію з Грецією, при цьому робить недостатньо для того, щоб допомогти Україні.
Про це йдеться в статті шведсько-американського економіста, старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні Андерса Ослунда.
ЄС підтримав чотирирічну програму допомоги від Міжнародного валютного фонду обсягом 17,5 мільярда доларів, проте валютних резервів катастрофічно не вистачає, зазначає, зокрема, економіст. У цьому і в минулому році в ЄС дали згоду на виділення Україні п’яти мільярдів євро кредиту – це лише сорокову частину від того, що пішло в Грецію, констатує Ослунд.
Економіст вважає, що такі дії не мають сенсу. На його думку, Україна реформується, тоді як Греція роками майже нічого не робила і зараз відкрито виступає проти справжніх реформ. При цьому, нагадує Ослунд, населення України в чотири рази більше, ніж у Греції, і стратегічно вона відіграє велику роль для Європи.
“Після того, як ЄС де-факто втратив Грецію, він потребує успіху – і Україна може принести такий успіх. Але це передбачає необхідну увагу і масу ресурсів”, – говорить він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас