Ціни на ліки прив'яжуть до курсу валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на ліки прив'яжуть до курсу валют

Валюта
3130
Кабінет міністрів України затвердив своєю постановою повернення до моделі декларування оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення без референтного ціноутворення, а також зобов’язав Міністерство охорони здоров’я коригувати задекларовані ціни з урахуванням змін курсу валют
Про це повідомила прес-служба МОЗ.
Згідно з інформацією, дана постанова від 22 квітня 2015 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України» було підписано 2 липня 2015 р.
Постанова також скасовує участь Держінспекції з контролю цін в процесі декларування. У функції відомства раніше входило надання висновків про економічну обгрунтованість розрахунку оптово-відпускної ціни з використанням механізму референтного ціноутворення.
Як уточнили в прес-службі МОЗ, прийняття даного рішення обумовлено ситуацією, яка склалася на валютному ринку. Різкі зміни курсів валют, що відбувалися останнім часом, перевищували допустимі законодавством темпи можливого зростання задекларованої відпускної ціни. Це ускладнювало забезпечення соціально незахищених верств населення пільговими лікарськими засобами.
За даними, МОЗ отримав безліч звернень від підрозділів охорони здоров’я державних адміністрацій, закладів охорони здоров’я, аптек і пацієнтів з проханням врегулювати проблеми, викликані нестабільністю курсу.
«МОЗ України запевняє, що зараз дана постанова є тимчасовим заходом для стабілізації ситуації з ціноутворення на ліки», – заявила заступник голови міністерства Олександра Павленко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас