Порошенко закликав митників блокувати «сірі» iPhone по IMEI — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко закликав митників блокувати «сірі» iPhone по IMEI

Особисті фінанси
2628
Наприкінці минулого року Державна фіскальна служба України (ДФС) заявила, що найчастіше нелегально в нашу країну ввозять смартфони Apple, Lеnovo і Blackberry. І ось зараз Президент України Петро Порошенко закликав співробітників митних органів блокувати «сірі» iPhone по IMEI.
Тут обов’язково слід уточнити, що смартфони iPhone були наведені як «класичний приклад», заступником голови ДФС Костянтином Лікарчуком, який поскаржився Порошенку, що чимало речей, які були незаконно ввезені в Україну, продаються на вітчизняному ринку.
«Ми разом працюємо над тим, щоб речі, які були незаконно ввезені в Україну, не продавалися далі. Класичний приклад – це iPhone. Вони саме таким чином завозяться. Якщо зайти у Львові в будь-який магазин і спробувати перевірити документи на ці iPhone, то продавець не надасть нормальних документів. Тобто, ці iPhone завозяться і оприбутковуються некоректними шляхами », – зазначив Лікарчук.
У свою чергу Президент України висловив переконання, що такі товари вимагають сплати митних платежів, а контролювати обіг iPhone слід по персональному номеру IMEI.
«Якщо номер IMEI не була зареєстрована в митній службі, iPhone або примусово відключається (і можливості оператора стільникового зв’язку дозволяють це зробити), або, вибачте, конфіскується до сплати митних платежів. Сплати митні платежі – і тобі його включать. Виходьте з цими ініціативами – сучасний світ дозволяє це зробити, і не треба бідкатися, що ми не знаємо, що з цим робити », – сказав Порошенко у відповідь на скарги Лікарчука.
Глава української держави також підкреслив, що в даний час працівники податкової міліції вивчають це питання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас