Українці стали більше заощаджувати: На чому (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали більше заощаджувати: На чому (дослідження)

Особисті фінанси
10908
За 1 квартал 2015 року 65% українців у містах вважають, що їх матеріальний стан погіршився за останній рік.
Про це йдеться в даних дослідження компанії TNS MMI.
Як повідомляється, у своїх прогнозах на майбутнє громадяни України також не оптимістичні: 55% вважають, що в найближчому році матеріальний стан їх сім’ї погіршиться, 47% стверджують, що наступні 12 місяців для економіки країни будуть поганими, а 52% вважають, що не тільки рік буде несприятливим, а й найближчі 5 років.
Якщо порівняти березень 2014 і березень 2015 року, то українці стали економити буквально на всьому: починаючи від відпустки і закінчуючи продуктами харчування.
Як би там не було комунальні послуги / оренда житла, ліки і їжа поки залишаються статтями витрат, на яких економлять найменше.
Так, у порівнянні з минулим березнем, на 11% збільшилася кількість респондентів, що намагаються завжди економити на витратах, пов’язаних з відпусткою і подорожами; на другому місці – транспортні витрати, в тому числі і на обслуговування авто, – на 9% більше стали економити саме на цій статті свого бюджету.
В цілому, 64% опитаних впевнені, що зараз поганий час для великих покупок для дому, а 57% – що час також не підходящий для того, щоб робити заощадження.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас