"Укргазвидобування" не хоче платити дивіденди "Нафтогазу", - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргазвидобування" не хоче платити дивіденди "Нафтогазу", - ЗМІ

Енергетика
321
ПАТ “Укргазвидобування” відмовляється виконувати рішення зборів акціонерів про виплату дивідендів за 2012-2013 роки до держбюджету.
Про це повідомляє OilNews, посилаючись на лист “Укргазвидобування” на адресу “Нафтогазу”.
ПАТ” Укргазвидобування “повідомляє, що не може виконати зазначені в рішенні від 30 червня 2015 вимоги”, – йдеться в листі.
Голова найбільшої газодобувної компанії країни аргументує свою відмову, посилаючись на статті закону “Про управління об’єктами держвласності” і на судові рішення, які, як вважають менеджери компанії, звільняють ПАТ від обов’язку виплачувати дивіденди до державного бюджету.
Нагадаємо, 30 червня акціонер ПАТ “Укргазвидобування” прийняв рішення про виплату дивідендів за підсумками фінансової діяльності компанії в 2012-2013 р в сумі компанія повинна направити до бюджету майже 130 млн грн.
Між тим необхідно відзначити, що багатомільярдна заборгованість “Нафтогазу” за поставлений ВАТ газ є основною причиною складного фінансового становища “Укргазвидобування”.
25 червня ПАТ “Укргазвидобування” очолив Олег Прохоренко, який, за даними OilNews, є ставлеником прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.
За матеріалами:
oilnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас