Україна почала переговори з американцями про створення заводу з конверсії урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала переговори з американцями про створення заводу з конверсії урану

Енергетика
935
Державний концерн “Ядерне паливо” почав переговори з американською компанією ConverDyn про створення в Україні потужностей з конверсії урану.
Як повідомляє прес-служба української компанії, ця можливість обговорювалася під час візиту в Україну представників ConverDyn.
“На сьогоднішній день компанія ConverDyn зацікавлена у співпраці з українськими підприємствами у сфері надання послуг з конверсії урану для потреб атомної енергетики України. Під час зустрічі сторони розглянули питання потенційної можливості спільного створення в Україні виробничих потужностей з виготовлення гексафториду урану”, – йдеться в повідомленні.
Конверсія урану – виробничий процес хімічної переробки урану, в ході якої природний уран у формі порошку переводиться в гексафторид урану – з’єднання, що легко переходить в газоподібний стан. Конверсія урану в гексафторид обумовлена ​​технологічною необхідністю – саме в такій формі уран надходить на подальше збагачення.
Компанія ConverDyn створена компаніями General Atomics (50%) і Honeywell (50%) і спеціалізується на наданні послуг з виробництва гексафториду урану.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас