У Європарламенті пропонують не давати кредит українським АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європарламенті пропонують не давати кредит українським АЕС

Енергетика
981
22 члени Європарламенту підписали спільний лист до ЄБРР та Європейської Комісії з вимогою відкласти кредитування українських АЕС, поки Україна не запровадить повноцінну транскордонну оцінку впливу на навколишнє середовище в умовах продовження роботи атомних енергоблоків у понадпроектний термін.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного екологічного центру України.
Євродепутати прийняли це звернення після зустрічі з представниками європейських неурядових організацій CEE Bankwatch, Greenpeace і Nuclear Transparency Watch.
“Продовження роботи ядерних реакторів несе в собі підвищені ризики аварій з потенційними руйнівними впливами на довкілля та людей в Україні та за її межами”, – йдеться у зверненні.
Відповідно до Конвенції UNFCC про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті, при підготовці рішення про прийнятність продовження роботи АЕС понадпроектно, повинна здійснюватися оцінка впливу на навколишнє середовище, підкреслили в Національному екологічному центрі.
Це зобов’язання і є умовою надання кредитів ЄБРР і Євратому. Однак українське Мінприроди досі не вимагає від НАЕК “Енергоатом” проведення такої оцінки.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас