Киянин створює економні автомобілі за 18 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянин створює економні автомобілі за 18 тис. грн

Технології&Авто
4509
75-річний киянин Едуард Рудик з 43 років займається складанням власних автомобілів з пінопласту й склопластику. Він уже створив 22 машини з доступною ціною від 18 000 гривень і мріє про їх серійне виробництво. Для цього йому потрібні інвестиції – $2 млн на запуск серійного виробництва.
Едуард народився в Росії, в родині українських військових, а після школи переїхав до Фастова (Київська область). Ще в 12 років Рудик зацікавився машинами, але перший свій авторський автомобіль сконструював в 1983 році, коли йому було вже 43.
Розробка першого автомобіля зайняла у Рудика три роки, а назвав він його «Пульсар». Винахід було практично створено із запчастин моторолера «Тула» і, за словами творця, міг переміщатися навіть по воді. Правда, він так і не перевіряв правдоподібність цього твердження.
Відтоді автоконструктор створив ще більше двох десятків двомісних автомобілів і обзавівся своїм конструкторським бюро з чотирьох осіб.
Всі машини Едуарда Рудика мають металевий каркас і склопластиковий корпус. Вони обладнані підвіскою і кермовими механізмами від мотоциклів. Деякі моделі автоконструктора навіть обладнані електромотором. В обох випадках міні-автомобіль для двох осіб виходить бюджетним і доступним. За словами винахідника, такі машини – це простота мотоцикла і комфорт автомобіля в одному засобі для пересування. Творіння Рудика мають високу маневреність, займають мало місця і при цьому досить комфортні для пасажирів.
Міні-автомобіль хороший також тим, що не потребує потужного мотора через свою легкість і споживає мало пального. Максимальна швидкість такої машини – 100-120 км/год, чого цілком достатньо для міста. «Ще в 1970-х зрозумів, що авто має бути двомісним. Стояв у Києві на проспекті Перемоги і дивився, скільки людей сидить в машинах. Виявилося – максимум двоє. Навіщо, питається, приводити в рух півтори тонни заліза, спалювати 15-20 літрів бензину?», – ділиться спогадами Рудик.
Якщо порівняти міні-автомобілі Рудика з іншими моделями на ринку, то вони безсумнівно мають свої переваги: модель з назвою «Ласка» важить всього 280 кілограм і бере 3,8 літрів бензину на 100 км. Вона найшвидша з машин Рудика. Модель «Бурсак» – найдешевша, з дверима, що відкриваються вгору. Автор називає «Бурсак» автомобілем для студентів, а купити собі такий можна за 18 000 грн. До речі, всі свої творіння конструктор називає іменами українською мовою і записує кирилицею.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас