Китай ратифікував угоду про Новий банк розвитку БРІКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай ратифікував угоду про Новий банк розвитку БРІКС

Світ
383
Китай ратифікував міжнародну угоду про створення Нового банку розвитку БРІКС. Всекитайські збори народних представників КНР також затвердили договір про створення пулу умовних валютних резервів країн БРІКС.
Китай став останньою державою-учасником БРІКС, яка ратифікувала ці документи, підписані близько року тому в Бразилії. Росія ратифікувала угоду про створення Нового банку розвитку ще в березні, а договір про створення пулу – у квітні. Перше засідання ради керівників банку заплановано на 7 липня в Москві, а 9-10 липня в Уфі відбудеться саміт країн БРІКС, де Китай і ПАР представлять ратифікаційні документи.
Новий банк розвитку БРІКС буде фінансувати інфраструктурні проекти та проекти сталого розвитку в державах-учасницях, а також у країнах, що розвиваються. Банк матиме початковий дозволений капітал в 100 млрд доларів, підписний капітал – 50 млрд доларів, який в рівній мірі розподіляється між засновниками.
Росія має намір внести в капітал банку 2 млрд доларів протягом семи років. Китай повинен внести в цілому 41 млрд доларів, що надасть йому найбільший пакет – 39,5 відсотка.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас