В Україні з'явиться нова вітроелектростанція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться нова вітроелектростанція

Енергетика
4068
У Запорізькій області, на відстані 50 км від с. Ботиєво побудують вітроелектростанцію – Приморську ВЕС, з встановленою потужністю 200 МВт. Про це повідомив директор «Вінд Пауер» Герман Айнбіндер під час виїзного засідання Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї.
За його словами, проект перебуває в активній фазі реалізації. Наступними кроками стануть визначення схем фінансування та логістичних завдань.
«Для розвитку проектів у відновлюваній енергетиці важливо забезпечити стабільність у законодавчій сфері, щоб інвестори могли мати впевненість, що вкладені сьогодні кошти будуть повернуті, а прийняті закони не будуть змінюватися», – заявив пан Айнбіндер.
Примітно найбільшими вітроклектростанціями на материковій частині України є Ботіївська (Запорізька область), Вінд Крафт Україна (Херсонська обл.) І «Еко-Оптіма» (Львівська обл.). На цьому акцентував голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.
Однак, за його словами, частка відновлюваної енергії в Україні занадто мала. Наприклад світовими лідерами з генерування вітроенергетики є Китай, США, Німеччина, Іспанія та Індія.
«Китай займає 35% виробництва вітроенергетики у світі. За 2014 Китай встановив 23,5 ГВт потужності вітрових електростанцій, що дорівнює річному споживанню електроенергії споживачами України », – повідомив пан Конеченков.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас