Депутати звільнили від мобілізації ще одну категорію українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати звільнили від мобілізації ще одну категорію українців

Світ
7093
Верховна Рада остаточно звільнила викладацький склад вузів від мобілізації.
За відповідний законопроект № 2620 “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (щодо звільнення від призову на військову службу з мобілізації викладацького складу вищих навчальних закладів та наукових співробітників) “у другому читанні проголосували 266 народних депутатів.
Документ звільняє від мобілізації викладачів вузів III і IV рівнів акредитації з педагогічним навантаженням не менше 0,75 ставки, а також наукових співробітників.
Також, згідно врахованої поправки Лілії Гриневич, призову не підлягають також педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за умови, якщо працівники зазначених категорій працюючих за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки в таких навчальних закладах, наукових установах та організаціях.
Як відомо, наприкінці квітня в Україні почалася п’ята хвиля часткової мобілізації.
Нагадаємо, 20 січня в парламентській газеті “Голос України” був опубліковано закон № 113-VIII “Про часткову мобілізацію”.
У законі зазначається, що мобілізація проводитиметься протягом 2015 в три черги протягом 210 діб.
Військовозобов’язаними є чоловіки від 18 до 45 років (сюди входять рядовий і сержантський склад). Варто відзначити, що 18-річних призовників, а також чоловіків без армійського досвіду обіцяють закликати в останню чергу.
Всім, хто перебуває на військовому обліку, забороняється зміна місця проживання без дозволу посадової особи. Найжорсткіше покарання – за ухилення від призову за мобілізацією (ст. 336 Кримінального кодексу України). Стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. За неявку у військкомат за повісткою покарання не таке суворе – штраф від 85 до 119 грн, за порушення законодавства про мобілізацію – штраф від 17 до 51 грн, за умисне знищення приписного свідоцтва або військового квитка – штраф від 17 до 51 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас