Тарифи на транспортування нафти виростуть в 3,8-7,5 рази, - "Укртранснафта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на транспортування нафти виростуть в 3,8-7,5 рази, - "Укртранснафта"

Енергетика
679
Тарифи на транспортування нафти магістральними трубопроводами ПАТ “Укртранснафта” для українських споживачів зростуть у 3,8-7,5 рази. Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на відкритому засіданні 25 червня 2015 р. постановою № 1836 затвердила нові тарифи на транспортування нафти магістральними трубопроводами ПАТ “Укртранснафта” для споживачів України. Підвищення тарифів було викликано низкою об’єктивних факторів, зокрема, зростанням рівня інфляції, підвищенням цін на енергоносії тощо”, – йдеться в повідомленні.
В “Укртранснафті” відзначили, що тарифи на транспортування нафти для споживачів не переглядалися з 2007 р. і не покривали витрати компанії.
“В цілому тарифи на транспортування нафти зросли в 3,8-7,5 разів, в залежності від маршрутів. Одним з чинників такого зростання тарифів є застосування встановленого законодавством коригуючого коефіцієнту до ставки рентної плати у розмірі 0,56 дол. США, який справляється за кожну тонну нафти, що транспортується. Встановлення рентної ставки в доларах США до тарифами, затвердженими в гривнях, призводило до того, що розмір ставки рентної плати за окремими маршрутами до перегляду тарифів був вище діючих”, – розповіли в прес-службі.
При цьому в “Укртранснафті” підкреслили, що новий рівень тарифів на транспортування також не дозволяє підприємству покривати свої витрати. Головним фактором збитковості маршрутів транспортування є застосування встановленого законодавством коригуючого коефіцієнта до рентної плати, яка включена в тариф. Застосування коригуючого коефіцієнта (від 3,8 до 7,5) призводить до того, що отримуючи 145,7 млн грн тарифної виручки, підприємство змушене перерахувати в державний бюджет 148,1 млн грн рентних платежів.
“Укртранснафта спільно з фахівцями НКРЕКП ініціює розробку нової методики, яка буде враховувати специфіку роботи нафтотранспортної системи і забезпечувати визначення тарифів по кожному з маршрутів транспортування нафти на економічно обґрунтованому рівні”, – резюмували в компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас