"ПриватБанк" просить кредиторів про реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ПриватБанк" просить кредиторів про реструктуризацію

Фондовий ринок
8365
“ПриватБанк” просить власників двох випусків його єврооблігацій (кредиторів) продовжити термін виплати за облігаціями. У разі згоди кредиторів, банк отримає можливість підвищити свою капіталізацію.
Про це повідомляє прес-служба фінустанови.
Як йдеться у повідомленні, банк направив меморандум на отримання згоди власникам єврооблігацій з погашенням восени 2015 і 2016 про зміну умов двох випусків облігацій.
Зокрема, пропонується продовжити термін за єврооблігаціями на суму 200 млн дол. з погашенням восени 2015 (емітент – UK SPV CREDIT FINANCE PLC) до 2018. Що стосується терміну по єврооблігацій на суму 150 млн дол. з погашенням в 2016 р (емітент – ICBC STANDARD BANK PLC), то його в меморандумі пропонується продовжити до 2021 р.
У разі згоди кредиторів, “ПриватБанк” підніме процентну ставку за єврооблігаціями (з узгодженням дії з власниками цінних паперів). Крім того, банк, що погодився, запропонує виплату комісії – по 20 дол. за кожну 1 тис. дол. єврооблігацій.
За даними прес-служби, продовження термінів погашення єврооблігацій “ПриватБанку” знадобилося через економічну ситуації в країні, вимог НБУ до банків вжити заходів для підвищення своєї капіталізації, а також необхідність знизити тиск на валютний ринок країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас