Київські таксі незабаром почнуть приймати Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські таксі незабаром почнуть приймати Bitcoin

Фінтех і Картки
2602
Як повідомлялося на цьому тижні, в одному з київських магазинів тепер можна розрахуватися за продукти за допомогою Bitcoin. Однак на цьому завоювання українського ринку найвідомішою криптовалютою не закінчується – стало відомо, що в найближчі кілька тижнів київські таксі також почнуть приймати Bitcoin.
Як повідомляють “Вести”, посилаючись на Bitcoin Foundation Ukraine (BFU), зараз в Україні близько 20 підприємств готові приймати оплату за свій товар і послуги біткоїни. Проте за словами власників бізнесу, в Україні занадто мало користувачів Bitcoin, готових витрачати його на покупки, а ті, у кого він є, воліють тримати його як інвестицію в очікуванні зростання курсу. Тому готовність приймати криптовалюту для них скоріше іміджева акція, спрямована на популяризацію такого способу оплати.
Як розповів член ради директорів BFU Олександр Момот, вже через місяць можливість приймати оплату в Bitcoin отримають київські служби таксі – відповідний додаток для різних платформ смартфонів вже пишеться, і він отримає назву DriveMe. “Для них це просто порятунок. Таксисти не хочуть ставити термінали – це зайві витрати, плюс гроші йдуть не їм в руки, а на фірму, яка, до того ж, платить ПДВ”, – пояснює він. У разі використання нового додатка для прийому Bitcoin, оплата буде зараховуватися безпосередньо, а підприємець сам буде віддавати відсоток від виручки і платити фіксований податок. За словами Олександра, проект запустять вже через місяць.
Крім таксистів, на думку Bitcoin-ентузіастів, цей інструмент може зацікавити також дрібний бізнес на кшталт невеликих магазинів і кафе, що працюють на єдиному податку. Поки що, однак, їх стримує новизна такого рішення.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас