Міненерго «вихваляє» українську ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго «вихваляє» українську ГТС

Енергетика
252
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що Україна має унікальні можливості транспортування газу.
Про це чиновник сказав під час виступу на конференції «Енергетична інфраструктура і правове поле України», передає прес-служба уряду.
«Україна завжди буде важливою частиною європейської енергетики – ми знаходимося між найбільшим ринком і найбільшим постачальником енергоресурсів. Чим менше політики буде в сфері енергетики, тим менше проблем буде виникати у сфері інтеграції », – сказав пан Демчишин.
Він також підкреслив, що Україна має унікальні можливості транспортування газу, які найбільш ефективно забезпечують європейських споживачів, безвідносно до політичних заяв про можливість припинення транзиту.
«Ми забуваємо, що газотранспортна система – це не тільки транзитні потужності, але і газосховища. Потужності сховищ – більше 30 млрд куб. метрів, це чверть європейського ринку. Газосховища повинні працювати саме для Європи », – заявив Міністр.
Зазначимо, раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пояснили різницю ціни на газ. Мова йде про різницю вартості палива від отриманого імпортного – 250 дол. за 1 тис. кубометрів і вже тієї, яку отримає споживач – 340 дол. за 1 тис. кубометрів.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас