ЄС може скасувати візи для українців в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може скасувати візи для українців в наступному році

Світ
3969
Скасування віз для громадян України може бути реалізовано вже в 2016 році.
Про це представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».
«Сьогодні ситуація виглядає досить позитивно і обнадійливо. Я хотів би Вам ще раз підтвердити, що дійсно скасування віз для громадян України є цілком реальною можливістю вже в 2016 році. Більше того, ми приблизно знаємо вже майже до місяця, коли це може статися, але я б не хотів забігати вперед », – заявив він.
За словами Єлісєєва, на швидкі результати можна очікувати лише за умови, що українські міністерства і відомства прискорять виконання низки окремих критеріїв у рамках Плану дій з візової лібералізації.
«Ключовим моментом, якого вдалося досягти буквально останнім часом, зокрема, є те, що ми, по суті, усунули всі політичні перепони з боку ЄС на шляху до візової лібералізації. Це дуже важливо! Тепер нам важливо виконати інші так звані технічні критерії, зокрема, йдеться про початок роботи національних органів у сфері боротьби з корупцією, нам потрібно також забезпечити пункти пропуску на кордоні, з’єднати наші прикордонні бази даних з базою даних Інтерполу, а також удосконалити нашу так звану антидискримінаційну стратегію », – додав Єлісєєв.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас