Кредитори відхилили пропозиції грецького уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори відхилили пропозиції грецького уряду

Світ
1201
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас повідомив, що деякі кредитори відхилили грецькі пропозиції щодо угоди, яку планувалося укласти в середу ввечері, 24 червня.
Перед зустріччю з трьома кредиторами – Єврокомісією, Європейським Центробанком та МВФ – Ципрас заявив про те, що “деякі” з них відкинули його пропозиції. Він не уточнив, хто саме.
“Неприйняття компенсуючих заходів – такого ніколи не траплялося раніше. Ні в Ірландії, ні в Португалії. Ніде!”, – обурювався грецький прем’єр.
“Це дивне ставлення може означати тільки одне з двох: або вони не хочуть угоди, або у них свій інтерес щодо Греції”, – заявив Ціпрас.
У середу, 24 червня стало відомо, що Берлін наполягає на повному і негайному законодавчому затвердження заходів, які можуть бути узгоджені на засіданні міністрів фінансів єврозони в середу ввечері, 24 червня. Хоча деякі чиновники нині припускають, що укладення угоди зараз – вже надто пізно. І Афіни можуть не встигнути розрахуватися з МВФ (виплата повинна скласти 1,5 млрд євро) але до 30 червня. Німецькі чиновники хочуть, щоб грецький парламент схвалив необхідні закони перш ніж буде розширена програма з порятунку.
Прес-секретар уряду визнав, що у разі несхвалення парламентською більшістю угоди, Ципрас буде змушений піти у відставку.
Зазначимо, у вівторок стало відомо, що Греція в переговорах з міжнародними кредиторами пішла на поступки, але вони не повинні вплинути на трудові права, і не стануть причиною жорсткої економії.
Нагадаємо, з 2010 року Євросоюз і МВФ виділили Греції кредитів майже на 250 мільярдів євро. Незважаючи на часткове списання заборгованості в 2012-му, її держборг зараз становить більше 315 мільярдів євро, що являють собою 175 відсотків ВВП. Це в три рази перевищує гранично допустимий рівень держборгу для країн зони євро. Згідно з європейським Пактом стабільності і зростання, даний показник повинен становити не більше 60 відсотків від ВВП.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас