До кінця 2015 року МЕРТ збирається підписати з Microsoft угоду про перехід на ліцензійне ПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця 2015 року МЕРТ збирається підписати з Microsoft угоду про перехід на ліцензійне ПЗ

Технології&Авто
482
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) має намір до кінця 2015 року підписати з компаній Microsoft угоду про перехід міністерства на ліцензійне програмне забезпечення (ПЗ).
Повідомила керівник департаменту цифрової економіки відомства Олена Мініч.
За її словами, відповідний меморандум МЕРТ підпише з Microsoft на інвестиційній конференції у Вашингтоні 13 липня.
“Меморандум передбачає підписання до кінця ліцензійної угоди, за яким ми будемо переводити наші комп’ютери на ліцензійне програмне забезпечення”, – сказала глава департаменту після наради в міністерстві за участю прем’єра.
Як уточнила Е.Мініч, мова йде поки лише про переведення на ліцензійне ПЗ комп’ютерів в МЕРТ. У той же час відпрацьовується програма з переведення на ліцензійне ПЗ центральних офісів держорганів, а в планах – через 1,5-2 роки перевести на ліцензійне ПЗ регіональні підрозділи держорганів.
Вона також повідомила, терміни реалізації угоди поки не визначені, оскільки це залежатиме від фінансування, і додала, що на цей рік фінансування на ці цілі не передбачено.
Е.Мініч зазначила, що питання про переведення держорганів на безкоштовне ПЗ не настільки однозначна, оскільки в Європі був досвід використання такого ПЗ, який показав: воно обходиться дорого. При цьому вона пояснила, що для поєднання безкоштовного ПЗ потрібно багато часу і це може дорого коштувати, оскільки ті, хто модернізує безкоштовне ПЗ, мають авторські права на новий продукт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас