Черговий український банк став жертвою кібершахрая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий український банк став жертвою кібершахрая

Кримінал
1943
МВС України повідомляє про затримання програміста, який зміг обдурити автоматизовану систему віддаленого доступу одного з комерційних банків України і привласнив понад 40 тисяч гривень.
Чоловік проживає в Полтаві і тимчасово перебуває під домашнім арештом. Йому інкримінують несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки, повідомляє прес-служба МВС.
Як повідомляють правоохоронні органи, тільки в Полтавській області фахівці виявили вже 6 фактів незаконного списання коштів з банківських карткових рахунків клієнтів.
Назва банку, який став жертвою злочинця, не уточнюється. Втручання в роботу електронно-обчислювальних машин з боку зловмисника призвело до витоку конфіденційної інформації та порушення процесу її обробки. Як результат – банківська електронна система посилала смс-повідомлення з динамічним паролем, адресовані справжнім власникам карткових рахунків, на телефонний номер афериста, неправильно сприймаючи його за номер клієнта банку.
Кібершахраю загрожує штраф у розмірі від 10 тисяч до 17 тисяч гривень або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або до восьми років ув’язнення.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас