Ніхто не буде шанувати суддів, аж поки вони самі себе не почнуть шанувати,- думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніхто не буде шанувати суддів, аж поки вони самі себе не почнуть шанувати,- думка

Кримінал
288
Суддя Федерального суду США, доктор права та професор Богдан Футей заявив: “Ніхто не буде шанувати суддів, аж поки вони самі себе не почнуть шанувати”, в ході конференції на тему “Відкритий суд – гарантія правосуддя”.
На його думку, в Україні варто записувати на різні технічні носії судові процеси: так відновиться довіра громадян до судівської гілки. Але, приводячи американський приклад, відзначив, що дане впровадження в Америці не закріпилося.
“Порівняти Америку і Україну дуже важко. Бо Америка має своє 300-літнє існування, де судова система пережила також свої проблеми. У нас є розподіл влади, є стримування і противаги. Розподіл влади базується на тому, що Верховна Рада, конгрес, приймають закони, а виконавча влада – президент, виконують ті закони, але суд вирішує чи ці закони сумісні з конституцією і чи дійсно президент і виконавча влада їх виконують”.
Засновник ініціативи “Відкритий Суд” Станіслав Батрин вважає, що коли втрачена довіра, громадськість повинна допомогти судам стати незалежними, але і суд повинен розуміти, що вся відповідальність лежить на ньому.
“Він має бути відкритим з людьми, має бути людяним, має бути етика”,- зауважив він.
Детальніше читайте в нашій статті ““Унікальна пігулка” правосуддя- Відкритий Суд”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас