Рада відправила Наливайченка у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відправила Наливайченка у відставку

Світ
2507
Верховна Рада України підтримала проект постанови Президента України № 2110а “Про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України”. За відставку Наливайченка проголосували 248 нардепів при 226 мінімально необхідних.
“Відповідно о пункту 121 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє: звільнити Наливайченка Валентина Олександровича з посади голови Служби безпеки України”, – йдеться у постанові.
Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс у парламент подання про звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка.
У свою чергу лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко повідомив, що Порошенко наполягає на призначення Василя Грицака на посаду голови СБУ.
За словами оточення Президента України Петра Порошенка, вперше глава держави запропонував голові СБУ Валентину Наливайченку піти у відставку ще 10 червня.
Наливайченко Валентин Олександрович народився 8 червня 1966 р. Середню освіту здобував у Запорізькій загальноосвітній школі № 30, а після її закінчення вступив до Харківського держуніверситету, але провчився там всього один рік і пішов служити в армію.
Після служби, пішов вчитися в Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, де хотів отримати спеціальність “перекладача з англійської мови”. Незабаром майбутній політик вирішив змінити сферу діяльності і в 1991 р. став студентом Академією зовнішньої розвідки.
Валентин Наливайченко досконало володіє кількома іноземними мовами – англійською, фінською та російською.
Першим місцем роботи майбутнього політика був інженерно-будівельний інститут в місті Києві, де він викладав російську мову в період з 1990 по 1991 рр. У 1992 р. отримав посаду директора економіки, менеджменту та маркетингу на одному з підприємств Запоріжжя. У 1994 році він став секретарем Посольства України у Фінляндії, за сумісництвом також Норвегії та Данії.
У 1998 р. майбутній політик отримав одну з керівних посад в Консульському управлінні Департаменту консульської служби МВС України.
З 2001 по 2003 рр. Валентин Олександрович працював Генконсулом Посольства України в США, потім рік пропрацював директором Департаменту консульської служби. У 2004 політик став заступником міністра закордонних справ України, а в 2006 послом України в Республіці Білорусь.
Свою першу посаду в сфері національної безпеки Валентин Наливайченко отримав в 2006 році, він став першим заступником голови СБУ і керівником Антитерористичного центру. А вже наприкінці поточного року – головою Служби безпеки.
У 2010 році Валентин Наливайченко був звільнений з посади голови СБУ. Наступні чотири роки політик займався політичною діяльністю. Після розпуску уряду Миколи Азарова і втечі Януковича і Ко в Росію, Верховна рада України, голосами 299 депутатів, призначила Валентина Наливайченка виконуючим обов’язки Голови СБУ. А з 24 лютого 2014 р. політик офіційно приступив до роботи на новій посаді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас