Як провести і узаконити перепланування квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як провести і узаконити перепланування квартири

Нерухомість
3344
Перепланування квартири дозволяє вивільнити простір, максимально зручно розташувати всі необхідні предмети інтер’єру. Багатьох на шляху до перекроювання квартири зупиняє не тільки вартість робіт, але і проблеми з узаконенням оновленого житла. При цьому в Києві була переобладнана третина всіх квартир.
Фахівці розрізняють переобладнання – роботи, пов’язані з внутрішнім опалювальним, сантехнічним та іншим обладнанням приміщень, і перепланування – перенесення або розбирання перегородок – без зміни зовнішніх характеристик приміщення і несучих конструкцій.
Перш ніж проводити перепланування, необхідно отримати дозвіл виконавчого комітету місцевої ради, надавши копію правовстановлюючих документів, проект перепланування, а також отримати згоду власників.
Що необхідно узаконювати
Обов’язково узаконювати потрібно «об’єднання» квартир, розташованих на одному або на різних поверхах, влаштування дверних прорізів у несучих стінах, приєднання мансарди, об’єднання кімнати і лоджії, облаштування кухні-ніші та інші види перепланування, які порушують капітальні конструкції. Щоб узаконити таке перепланування, необхідно отримати дозвіл на проведення будівельних робіт.
Менш значимі зміни – об’єднання санвузла, засклення балконів і лоджій, збільшення площі за рахунок демонтажу некапітальних стін – узаконювати непотрібно. Достатньо замовити новий технічний паспорт, де будуть відзначені всі зміни.
Згідно з українським законодавством не можна узаконити винесення батарей на лоджію, об’єднану з кімнатою, облаштування житлової кімнати над або під санвузлом та кухнею.
Щоб отримати дозвіл на проведення робіт з перепланування, необхідно подати декларацію (заяву), правовстановлюючі документи і проект перепланування в Дозвільний центр.
Після закінчення робіт необхідно повідомити про завершення перепланування в Дозвільний орган, щоб підтвердити відповідність виконаних робіт проекту. Протягом 7 днів орган має прийняти об’єкт в експлуатацію.
За матеріалами:
zagorodna.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас