Київ став столицею виробництва паливного сурогату, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ став столицею виробництва паливного сурогату, - експерт

Енергетика
6621
Незважаючи на колосальне зростання цін, пальне на українських АЗС не стало якіснішим, а навпаки, істотно погіршилося – до рівня безрідної бодяги лихих дев’яностих.
За твердженням експертів, сьогодні вже ніщо не може гарантувати захист від бензинового або дизпаливного сурогату: ні престиж паливного бренду чи трейдера, ні знайомство з заправниками, ні перевірка технічного паспорта на пальне.
“За нашими дослідженнями, у минулому році 19% (близько 600 тис.т) реалізованого в Україні бензину і дизпалива були невідомого походження. Вже в січні-квітні нинішнього року ця частка зросла до 25% (180 тис.т). Столицею виробництва і розливу “бодяги” є Київ – саме сюди найбільше звозиться залізницею компонентів”, – прокоментував ситуацію з різким погіршенням якості ПММ директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.
На думку експерта, причина погіршення ситуації – на поверхні: в умовах загального зубожіння головним інструментом продажів залишається низька ціна.
Найпростіше утримувати конкурентну вартість за рахунок розбавлення бензину і дизпалива різними октановмісними і антидетонаційними речовинами.
У першому випадку це дозволяє “форсувати” низькосортне пальне, видаючи його за більш високосортне.
По-друге – “узаконити” “шмурдяк”, який часто-густо “варять” нібито для сільгосптехніки і автомобілів виробництва СРСР.
По-третє, пальне просто розбавляється всілякими отрутохімікатами для банального збільшення об’єму. Як стверджує експерт, глобальна причина повернення технологій тридцятирічної давності – в жадібності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас