Кличко пообіцяв не підвищувати квартплату для киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пообіцяв не підвищувати квартплату для киян

Особисті фінанси
539
Тарифи на квартплату для киян не будуть підвищуватися.
Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі “Громадського радіо”.
“Хочу звернути вашу увагу, що майже всі тарифи на комунальні послуги встановлюються на державному рівні, і місто позбавлене впливу на їх формування. Єдиний тариф, який встановлює місто – квартплата. До неї входить обслуговування ліфтів, вивезення сміття, утримання прибудинкових територій. Цей тариф не змінювався і підвищуватися не буде “, – підкреслив Кличко.
Міський голова зазначив, що в місті спрощено механізм надання субсидій: для отримання допомоги потрібно лише звернутися в центр соціального захисту – подати заяву та декларацію про доходи.
Разом з тим, підкреслив Кличко, влада наполягає на прозорості та економічної обґрунтованості тарифів монополістів – “Київенерго”, “Київводоканалу” і “Київгазу”.
“Я доручив провести незалежний аудит” Київенерго “щодо встановлення тарифів на постачання гарячої води та опалення квартир. Це повинен бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями”, – зазначив мер.
Крім того, економити на платежах за опалення киянам допоможуть будинкові лічильники тепла.
“Ми зобов’язали монополістів встановити будинкові лічильники тепла до початку наступного опалювального сезону. Таким чином, кияни платитимуть виключно за спожите тепло.
За підрахунками, там, де встановлені лічильники, економія становить близько 30%. На установку лічильників ми виділили 50 млн грн з бюджету Києва, і ще близько 400 млн – за “Київенерго”.
Вони повинні зробити так, щоб ці лічильники були встановлені до початку нового опалювального сезону “, – підкреслив Кличко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас