Банки-кредитори просять від НБУ визнати "Укрінбанк" проблемним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки-кредитори просять від НБУ визнати "Укрінбанк" проблемним

Кредит&Депозит
2165
Український інноваційний банк, що входить до групи “великі”, згідно класифікації Національного банку України, не може повернути іншим учасникам фінансового ринку взяті раніше міжбанківські кредити, у зв’язку з чим кредитори банку просять НБУ визнати “Укрінбанк” проблемним.
Про це йдеться в листі банку-кредитора “Укрінбанк” – ПАТ “Фідобанк” – на адресу керівництва Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, копія якого є в розпорядженні редакції РБК-Україна.
Як випливає з документа, “Укрінбанк” не може повернути “Фідобанк” взяті в минулому році міжбанківські кредити на суму 48, 7 млн грн. Термін повернення коштів настав ще 15 квітня 2014, але “Укрінбанк” не виконав свої зобов’язання по поверненню коштів.
16 квітня поточного року “Фідобанк”, як повідомляється в листі регуляторам, направив претензію-вимогу про необхідність виконання прострочених зобов’язань. Представники “Укрінбанк” офіційно підтвердили своїми підписами отримання претензії, але зобов’язання так і не були виконані.
У зв’язку з цим “Фідобанк” звертає увагу керівництва НБУ і ФГВФО, що дії “Укрінбанк” є підставою для його віднесення до категорії проблемних.
“Відповідно до абзацу п’ятого статті 75 Закону України” Про банки і банківську діяльність” одним з критеріїв для віднесення банку до категорії проблемних є невиконання банком вимоги вкладника або іншого кредитора, термін якого настав п’ять або більше робочих днів тому”, – йдеться в зверненні банкірів на адресу керівництва Нацбанку та Фонду гарантування вкладів фізосіб.
Згідно з офіційною інформацією Національного банку України, оприлюдненій на сайті регулятора, в квітні поточного року банк вже двічі звертався до НБУ за отриманням стабілізаційних кредитів.
Згідно з офіційною квартальною звітностю банку, обсяг клієнтських коштів в “Укрінбанку” складає 5,7 млрд грн, з яких 3,1 млрд грн – кошти вкладників-фізосіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас