Новий податок на інтернет: скільки платитимуть кияни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий податок на інтернет: скільки платитимуть кияни

Особисті фінанси
12111
Комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» планує збільшити платню для інтернет-провайдерів. За таких умов, зрозуміло, що кияни, які користуються мережею інтернет, тепер будуть сплачувати більше.
На сайті КМДА 1квітня з’явився Порядок користування об’єктами житлового фонду комунальної власності Києва під час зведення та експлуатації телекомунікаційних мереж. Метою декларації є підвищення ефективності використання об’єктів права комунальної власності, створення відповідних умов, з метою ефективного надання послуг населенню у галузі зв’язку та інформаційних технологій і збільшення грошових надходжень до державного та міського бюджетів.
«Київжитлоспецексплуатація» з кожного провайдера вимагає сплати 60 копійок за кожну квартиру. Квартир у Києві приблизно 1,53 млн. Є будинки, де своє оснащення розмістили до 20 провайдерів. Отже не важко підрахувати багатотисячні прибутки від начебто невеличкої платні у 60 коп.
До речі, експерти підрахували прибуток чиновників, від таких дій – майже 50 млн грн. Чиновники запевняють, що діють з ТВ-провайдерами. Але як би не сформульовано було підхід, явним і прозорим залишається те, що величина поборів з інтернетників складе приблизно 25 млн грн на рік, а кожен користувач і власник квартири заплатить додатково 17 гривен.
Інформація інсайдерів від інтернет-провайдерів теж невтішна: влада столиці планує підняти платню з квартири до 2,70 грн, замість 0,60 коп. Отже, чиновники отримають від киян понад 100 млн грн за рік.
За матеріалами:
domik.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас