Валютні обмеження НБУ не вплинуть на систему автострахування "Зелена карта", - МТСБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні обмеження НБУ не вплинуть на систему автострахування "Зелена карта", - МТСБУ

Світ
242
Постанова НБУ про обмеження закупівлі валюти не торкнеться зобов’язання України в міжнародній системі автострахування “Зелена карта”. Про це розповів в.о. генерального директора Моторного (транспортного) страхового бюро України Володимир Шевченко.
За його словами, у МТСБУ є валютні депозити, однак вони не можуть використовуватися для виплат страхового відшкодування за кордон, так як є гарантійними, сформовані на вимогу міжнародної системи “Зелена карта” і не можуть бути менше певного рівня.
 
МТСБУ веде переговори з держбанками та Національним банком України про закупівлю валюти для проведення гарантійних виплат. НБУ йде назустріч, тому що є розуміння того, що ці валютні перерахування забезпечують безперебійне виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань.
 
«Ми вважаємо валютну політику НБУ щодо обмеження перерахувань за кордон адекватної сьогоднішнім реаліям української економіки. Популістські випади деяких народних депутатів у бік НБУ не мають під собою економічного обґрунтування і часто призводять до не розуміння реальної ситуації громадянами України”, – заявив Володимир Шевченко.
 
На думку в.о. генерального директора МТСБУ, дії НБУ очищають банківський сектор від “мильних бульбашок”, що дозволяє робити правильний вибір банків для розміщення коштів гарантійних фондів та страхових резервів. “Цього року ми вже почали практику відкритого інформування громадськості, де і скільки коштів фондів розміщено”, – повідомив Володимир Шевченко.
Як повідомлялося, раніше, 20 березня, координаційна рада МТСБУ вирішила звільнити з посади гендиректора Володимира Шевченка, проте ближче до вечора президія бюро призначила його в.о. гендиректора, а страховики-члени МТСБУ висловили довіру.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас