Нацбанк прагне до інфляції 4-6%, - заступник голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк прагне до інфляції 4-6%, - заступник голови НБУ

Казна та Політика
472
Нацбанк України прагне знизити інфляцію до 4-6% на рік, що вважається нормальним темпом зростання цін для ринків, що формуються. Про це в інтерв’ю LB.ua сказав Дмитро Сологуб, заступник голови НБУ, відповідальний за монетарну політику.
“Якщо ми дивимося на країни emerging markets, з ринками, що формуються, то нормальною вважається десь 4-6% інфляція … Виходячи з цього, Національний банк заявляє, що прагне до переходу до інфляції на рівні приблизно 4-6%. Виходячи з нинішнього стану справ можна сказати, що це недосяжна задача. Але навіть якщо ми подивимося на сусідні країни, вони виходили з високої інфляції досить швидко і знижувалися до подібних показників “, – сказав Сологуб.
Дмитро Сологуб також підкреслив, що Україні потрібна не тільки низька, але і стабільна інфляція.
“Коли говорять про те, що потрібна низька інфляція, то потрібна і низька інфляція, і при цьому стабільна інфляція. Тому що питання курсових очікувань, питання доларизації в чому залежать не тільки від рівня інфляції, але і від її волатильності. Якщо у вас 0 , потім 15, потім 30% … Відповідно, наше завдання – увійти в наступному році в цей дезінфляційний процес і дійти до визначеного рівня інфляції “, – додав заступник голови НБУ.
Однак він зазначив, що досягнення цієї мети залежить не тільки від Нацбанку, а й від ситуації в економіці країни в цілому.
Нагадаємо, уряд очікує 26% інфляції в 2015 році через девальвацію і зростання комунальних тарифів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас