Німецький бізнес готовий йти з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес готовий йти з України

Казна та Політика
5295
Німецький бізнес розчарувався в Україні, і згортає свою діяльність. Більшість з 600 компаній, що працюють в країні, зараз проводить аудит і визначає доцільність подальшого функціонування – вивчаючи варіанти виходу з бізнесу з мінімальними втратами, розповів директор Східного комітету німецької економіки, голова Німецько-українського форуму Райнер Лінднер.
«У 2014 році експорт німецьких компаній в Україні скоротився на 35%, це дуже багато, критично багато. Ми інвестували в цю країну майже $ 8 млрд за період незалежності, і в останні роки цей процес стагнує, – пояснив він. – Ви дуже зайняті війнами між урядом і президентом, олігархами і урядом, олігархами один з одним. Це не просто нікому навколо вас не потрібно, але вже навіть не цікаво ».
При цьому, за словами Райнера Ліндера, єдиним способом утриматися на плаву для України є реформи, здатні поліпшити інвестклімат. «Найбільша небезпека – це інвестиційна криза. Це не криза гривні, це не криза цін на енергоресурси. У такій ситуації ніхто з місцевих і зарубіжних інвесторів не має бажання інвестувати в цю країну», – зазначив він.
Представник ТМ Celox в Україні Андреас Еське підтвердив, що його офісі поставлений дедлайн для прийняття рішення про відхід з України.
«Наша компанія правдами і неправдами намагається втриматися на ринку, але це з кожним днем все складніше», – сказав він. В умовах дефіциту бюджету та переорієнтації фінансових потоків, на охорону здоров’я взагалі майже не залишилося грошей, а в деяких випадках поведінка чиновників взагалі не піддається поясненню, сказав Еське.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас