Auchan відкриє в Києві та Одесі нові ТРЦ під назвою KIdeal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Auchan відкриє в Києві та Одесі нові ТРЦ під назвою KIdeal

Світ
4638
Група Auchan (Франція) планує в кінці 2016 – початку 2017 відкрити першу чергу торгово-розважального центру (ТРЦ) з робочою назвою KIdeal на житловому масиві “Позняки” в Києві, в кінці 2017 – початку 2019 – першу чергу ТРЦ OVI в Одесі, інвестиції в перші черги кожного оцінюються в EUR25-30 млн.
Такі плани оприлюднив директор компанії “Іммошан Україна”, девелоперської компанії, що входить до групи Auchan, Філіп Бертере (Philippe Beurtheret) в ході форуму Real Estate CEO Conference-2015 в Києві.
“Ми починаємо реалізацію цих проектів, маємо намір відкрити проект в Києві наприкінці 2016-початку 2017 року, і Одеса – десь через рік-два після нього”, – сказав він журналістам.
За словами Ф.Бертере, загальна площа (Gross Building Area, GBA) першої черги ТРЦ KIdeal складе близько 20 тис. кв. м, загальна орендна площа (Gross Lettable Area, GLA) – близько 6 тис. кв. м. GBA першої черги ТРЦ OVI складе близько 25 тис. кв. м, GLA – 10 тис. кв. м.
“Кожна перша фаза коливається на рівні EUR25-30 млн інвестицій”, – сказав він, уточнивши, що мова йде про такий обсяг інвестицій по кожному із зазначених ТРЦ.
При цьому Ф.Бертере зміг оцінити загальний обсяг передбачуваних інвестицій у будівництво ТРЦ KIdeal і ТРЦ OVI, бо вартість проектів залежатиме від кількості черг.
За словами Ф.Бертере, надалі, залежно від ситуації на українському ринку ритейлу, в рамках реалізації проекту будівництва ТРЦ KIdeal, розташованого на земельній ділянці загальною площею близько 8 га на Лівому березі столиці, зберігається можливість збільшення його GLA до 70 тис. кв. м, збільшення GLA реалізованого в новому для України форматі “ритейл-парк” ТРЦ OVI, розташованого на земельній ділянці загальною площею близько 24 га в південній частині Одеси, – до 100 тис. кв. м.
“Раніше, якщо у нас був намір відразу будувати, такий імпозантний, якщо можна так сказати, проект, – зараз ми будемо фазувати. Фазування полягає в тому, що спочатку ми будемо будувати гіпермаркет, плюс кілька тисяч кв. м торгової галереї, приблизно 5-6 тис. площі, що здається в оренду, – це те, що ми вважаємо, безпечно сьогодні для ринку. Така стратегія за двома проектами, а потім вже, з відновленням ринку, що стосується ритейлерів, – будемо розширювати проект”, – пояснив він.
При цьому Ф.Бертере зазначив, що на сьогодні, незважаючи на невизначеність і складну ситуацію на українському ринку ритейлу, “Іммошан Україна” продовжує переговори з потенційними орендарями і вже уклала низку попередніх договорів оренди в ТРЦ KIdeal. Йдеться, зокрема, про укладання попереднього договору оренди близько 400 кв. м у ТРЦ KIdeal з першим і на сьогодні одним з найбільших з орендарів ТРЦ – мережею ресторанів 3B Cafe під відкриття другого ресторану мережі в Києві.
Крім того, ведуться переговори про можливу оренду площ ТРЦ KIdeal з ще, як мінімум, представниками чотирьох-п’яти ресторанів, додав він.
За словами Ф.Бертере, розважальна зона в першій черзі ТРЦ KIdeal займе більше 30% GBA, в ТРЦ OVI – 15-20% GBA з подальшим можливим збільшенням частки розважальної зони в загальній площі ТРЦ до 30-40%.
При цьому він зазначив, що інтерес орендарів до ТРЦ KIdeal зумовлений в основному дефіцитом якісних торгових площ на столичному житловому масиві “Позняки”, зокрема, і на Лівому березі столиці в цілому.
У випадку ж з ТРЦ OVI компанія розраховує на успішність проекту в силу місця розташування ТРЦ в одному з густонаселених районів Одеси з високим доходом на душу населення, а також нового для українського ринку торгової нерухомості формату “ритейл-парк”, пояснив Ф.Бертере.
Як повідомлялося, в серпні 2012 року Антимонопольний комітет України надав ТОВ “Галерея Ф.К.А.У.”, що входить до групи Auchan, дозвіл на придбання через ТОВ “Іммошан Україна” ТОВ “Сіті-Буд Позняки”, яке спільно з ПАТ “Домобудівний комбінат №4” отримало право на оренду 18,9 га в мікрорайоні “Позняки-4а” в Дарницькому районі Києва.
Група Auchan створена в 1961 році. Представлена в 12 країнах світу. Перший гіпермаркет в Україні група відкрила в кінці березня 2008 року.
Згідно з даними веб-сайту мережі “Ашан” на 31 березня 2015 року, мережа нараховує 10 гіпермаркетів “Ашан” в Україні: шість – у Києві, по одному – в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.), Запоріжжя, Сокольники (Львівська обл.) і Фонтанка (Одеська обл.).
Станом на 27 лютого 2015 р. мережа Auchan включала також гіпермаркет в Макіївці (Донецька обл.).
Гіпермаркет “Ашан Сімферополь” в Криму наприкінці квітня 2014 р. переданий в управління ТОВ “Ашан” (Москва, РФ) з управління ТОВ “Ашан Україна Гіпермаркет” (Київ).
Група Auchan в 2013 році збільшила консолідований товарообіг на 3,4%, порівняно з 2012 роком – до EUR48,1 млрд, інвестиції склали EUR1,875 млрд, в т. Ч. EUR1,115 млрд – у відкриття гіпермаркетів.
“Іммошан України” створена в 2007 році. Основними видами діяльності вляются будівництво та продаж об’єктів комерційної нерухомості, управління нерухомістю в Україні.
Згідно з даними веб-сайту мережі “Ашан” на 31 березня 2015 року, в управлінні “Іммошан України” знаходяться три торгові галереї: дві – у Києві (ТЦ “Ашан Петрівка” і ТЦ “Ашан Біличі”), одна – в Макіївці (ТЦ “Ашан Донской”).
Immochan, заснована в 1976 році і входить до групи “Ашан”, є однією з провідних європейських компаній, що спеціалізуються на девелопменті, управлінні та експлуатації торгових центрів. Під її управлінням перебувають 340 торгових центрів загальною площею 2 млн кв. м. Загальний дохід компанії за підсумками 2012 року збільшився на 18,5% і склав EUR598 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас