Центробанк США вважає, що американська економіка зростає впевненими темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк США вважає, що американська економіка зростає впевненими темпами

Світ
341
ФРС тепер вважає, що “економічна активність розширюється впевненими темпами”, а не “помірними темпами”, про які говорилося раніше.
Федеральна резервна система США повторила, що буде “терплячою”, вирішуючи, коли підняти процентні ставки, і повідомила, що американська економіка рухається в правильному напрямку, незважаючи на турбулентність світових ринків, пише Reuters.
“Комітет (з операцій на відкритому ринку) вважає, що може бути терплячим з початком нормалізації грошово-кредитної політики”, – йдеться в заяві ФРС, випущеному за підсумками першого в 2015 році засідання керівництва американського центробанку.
ФРС визнала, що інфляція в США продовжила зниження відносно довгострокового орієнтира регулятора, а ринкові індикатори цін впали, що стало більш негативною оцінкою інфляційного тиску, ніж у грудні.
Однак загальний тон ФРС залишився оптимістичним, що як і раніше дозволяє чекати підвищення ключової ставки, що знаходиться в діапазоні 0,00-0,25 відсотка, в поточному році. Ряд чиновників ФРС і економістів вказували раніше, що підвищення ставок, перше за майже 10 років, швидше за все відбудеться між червнем і вереснем.
ФРС не представила новий економічний прогноз, а голова центробанку Джанет Йеллен не проводила прес-конференцію за підсумками засідання.
Текст заяви ФРС слідує за грудневим комюніке, в якому центробанк повідомив, що буде терплячим у справі підвищення ставок. Тоді ж Йеллен сказала на прес-конференції, що слово “терплячий” означає як мінімум два засідання.
У грудневому комюніке також говорилося, що нові формулювання узгоджуються з попередніми заявами ФРС, яка мала намір утримувати ставки біля нуля “значний час” після третього раунду скупки облігацій, що завершився в жовтні 2014 року.
Однак з комюніке за підсумками останнього засідання було виключено згадку про попередні заяви.
ФРС тепер вважає, що “економічна активність розширюється впевненими темпами”, а не “помірними темпами”, про які йшлося в грудневому заяві.
“Стан ринку праці продовжив поліпшуватися завдяки сильному росту числа робочих місць і скороченню безробіття”, – йдеться в нинішньому комюніке.
Його текст був прийнятий одноголосно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас