ЄС хоче створити єдиний ринок капіталу до 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче створити єдиний ринок капіталу до 2019 року

Світ
829
Європейський союз введе в дію «союз ринків капіталу» до 2019 року, почавши з таких кроків, як заохочення прямих інвестицій в компанії, йдеться в документі ЄС.
Документ вперше встановлює терміни реалізації ключовим політичним заходом, покликаним допомогти пожвавленню економіки блоку.
Узгоджені правила для ринків капіталу збільшать торгівлю акціями, облігаціями та іншими цінними паперами, що є важливою метою для ЄС. Багато країн регіону історично більше покладаються на банківські кредити, ніж на торгівлю акціями для фінансування своїх компаній, що може зробити їх уразливими до потрясінь у банківському секторі.
Скептики вважають, що повністю інтегрований союз європейських ринків капіталу створити неможливо. Змусити 28 держав ЄС привести у відповідність їхні закони про податки і банкрутство – політично нездійсненне завдання. Великобританія, яка контролює найбільший ринок капіталу ЄС в Лондоні, дала зрозуміти, що не передасть повний контроль над галуззю Брюсселю.
Але Брюссель вважає, що можна вжити безліч важливих заходів, щоб підвищити інвестиції і зробити континент менш уразливим до потрясінь у банківському секторі.
Єврокомісія має 18 лютого опублікувати три документи, які покладуть початок реалізації цих планів.
Перший, «Зелений документ», буде містити кілька короткострокових ініціатив, які будуть реалізовані в найближчі місяці, таких як забезпечення більш легкого доступу для інвесторів до кредитної інформації, що стосується невеликих компаній.
Другий документ міститиме пропозиції про те, як заохотити високоякісну сек’юритизацію боргів, що полегшить банкам звільнення балансів для збільшення кредитування.
У третьому документі буде розглянуто питання про те, як змінити правила ЄС, щоб полегшити дрібним компаніям залучення капіталу на ринках.
«План дій» буде опублікований в другому або третьому кварталі 2015 року.
Компанії Європи отримують до 80 відсотків фінансування від банків, а іншу частину – з ринків. Це зворотна ситуація порівняно з США, де ринкове фінансування допомогло країні швидше відновитися після фінансової кризи.
Кріс Каммінгс з TheCityUK сказав, що 2019 рік може стати відправним пунктом для створення союзу ринків капіталу, але досягнення відчутного прогресу займе роки.
«Ми можемо пройти частину шляху до 2019 року, але, щоб отримати ринок капіталу з рівнем складності американського ринку капіталу, потрібно набагато більше часу», – сказав він.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас