Глава Goldman Sachs прогнозує падіння цін на нафту до $30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Goldman Sachs прогнозує падіння цін на нафту до $30

Фондовий ринок
2584
«Нас, ймовірно, очікує перспектива низьких цін на довгий час», – заявив колишній нафтотрейдер, що став інвестиційним банкіром.
Ціни на нафту, ймовірно, продовжать падіння і можуть опуститися до $30 за барель, вважає глава Goldman Sachs Group Inc. Гері Кон.
«Нас, ймовірно, очікує перспектива низьких цін на довгий час», – заявив колишній нафтотрейдер, що став інвестиційним банкіром.
За кілька годин до Кона генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі заявив, що через три-чотири роки ціни на нафту можуть піднятися до $200 за бар., якщо компанії перестануть інвестувати у видобуток. На його думку, в короткостроковій перспективі котирування повинні почати підвищуватися, оскільки ціни досягли дна.
З червня 2014 року нафта подешевшала майже на 60%. Члени ОПЕК відмовилися знижувати рівень видобутку, притому що США різко наростили темпи видобутку до максимуму за останні 30 років. Низькі ціни, однак, зробили видобуток сланцевої нафти неприбутковим, і компанії, зайняті в цій сфері, почали закривати бурові.
На торгах лондонської електронної біржі ICE березневі ф’ючерси на постачання нафти марки Brent 27 січня опустилися нижче $48 за бар. і продовжили зниження. На 11:25 мск вартість становила $47,71 за бар, але через 10 хвилин відскочила до $48,02.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас