Україна модернізує свої ТЕС заради польського вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна модернізує свої ТЕС заради польського вугілля

Казна та Політика
2076
Україна почне модернізацію теплоелектростанцій (ТЕС) для того, щоб вони могли використовувати всі типи вугілля, у тому числі марки Г. Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Українські теплоелектростанції побудовані таким чином, що ми можемо споживати тільки особливі марки вугілля – А і Т. І саме ці марки видобуваються на тимчасово окупованих територіях. Наші польські партнери добувають марку Г. Яке рішення ми спільно з прем’єром (Польщі – ред.) прийняли? Ми починаємо технічні консультації щодо модернізації українських ТЕС з тією метою, щоб вони могли використовувати всі типи вугілля, у тому числі і вугілля марки Г, яке ми могли б добувати в Україні і імпортувати з Польщі”, – сказав він на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Польщі Євою Копач в Києві в понеділок.
Яценюк також додав, що частково кошти з кредиту в 100 млн євро, який Польща надасть Україні, можуть бути спрямовані на модернізацію ТЕС.
Як повідомлялося, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан восени 2014 року заявляв, що не бачить сенсу займатися модернізацією блоків державної компанії “Центренерго” під спалювання вугілля марки Г, оскільки підприємство незабаром буде виставлено на продаж.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас