Розстановка пріоритетів: Нацбанк визначив 8 системно важливих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розстановка пріоритетів: Нацбанк визначив 8 системно важливих банків

Казна та Політика
5212
Національний банк України визначив вісім системно важливих банків на 1 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
“Відповідно до постанови № 863 системно важливими на 01.12.2014 визначено 8 банків: ПАТ КБ “Приватбанк”, АТ“Ощадбанк”, АТ“Укрексімбанк”, АТ «Дельта Банк», АТ“Райффайзен Банк Аваль”, ПАТ“Укрсоцбанк”, ПАТ “Промінвестбанк”, АТ “Сбербанк Росії”, – йдеться в повідомленні.
НБУ обіцяє, що визначення системно важливих банків буде здійснюватися щорічно із застосуванням багатофакторної математичної моделі, заснованої на критеріях системної важливості. Такими критеріями є загальний розмір активів, зобов’язань юридичних і фізичних осіб, системні взаємозв’язки в банківській системі (обсяг міжбанківського кредитування) і обсяг кредитування найважливіших секторів економіки.
Підкреслюється, що визначення банків як системно важливих не передбачає обов’язкового прийняття рішення щодо участі держави в капіталі цих банків. Таке рішення залишається за Міністерством фінансів України.
Найближчим часом НБУ має намір завершити розробку нормативно-правових актів щодо регулювання та нагляду за системно важливими банками.
Постанова № 863 набуває чинності з 1 січня 2015
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас