Якщо у вас є питання про "необмежену емісію" і ви не до кінця розбираєтесь в економічних процесах, звертайтесь до НБУ, - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо у вас є питання про "необмежену емісію" і ви не до кінця розбираєтесь в економічних процесах, звертайтесь до НБУ, - Гонтарева

Казна та Політика
1643
Цього року монетарна база країни була збільшена на 10-11%. Такі цифри навела голова Національного банку України Валерія Гонтарева під час підсумкової прес-конференції.
“Монетарна база була збільшена на 10%. У грошовому еквіваленті це виражається в 31 мільярді гривень. Загальна монетарна база України складає 338 млрд”, – розповіла глава НБУ. “Монетизація могла бути більшою, але ми продавали напряму валюту Нафтогазу і на це були потрачені наші резерви”, – додала Гонтарева.
“Я чула інсинуації про необмежену емісію, тому давайте домовимось – якщо у вас є питання, і ви не до кінця розбираєтесь в економічних процесах, звертайтесь до НБУ. Ми будемо надавати розгорнуті пояснення щодо ситуації”, – зазначила вона.
Нагадаємо, станом на 27 листопада 2014 року монетарна база з початку року зросла на 23,4 млрд гривень або на 7,6%, до 330,5 млрд гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас