Тарифи на ЖКГ і газ для населення можуть зрости майже в чотири рази - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на ЖКГ і газ для населення можуть зрости майже в чотири рази - експерт

Енергетика
4578
Тарифи на послуги ЖКГ, а також на газ для населення України можуть зрости майже в чотири рази. Про це повідомив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.
«Висока ймовірність різкого підвищення (3,5-4 рази) тарифів на послуги ЖКГ і газ для населення вже в 2015 році, в тому числі доведення їх вартості до ринкового рівня», – повідомив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.
Але, за його словами, принципове рішення прийматиметься після переговорів з місією МВФ в січні, оскільки буде коригуватися меморандум з Фондом.
Крім того, Марунич додав, що дотації НАК «Нафтогаз України» скорочено більш ніж втричі – до 32 млрд. гривень проти 110 млрд. гривень в поточному році.
«Враховуючи, що дефіцит «Нафтогазу» утворюється через різницю між вартістю газу, який НАК імпортує, і вартістю газу, який він продає всередині країни (остання значно менше), то єдиним шляхом зменшення дефіциту «Нафтогазу» в такому обсязі стає різке збільшення тарифів для внутрішніх споживачів », – констатував він.
Як відомо, 29 грудня народні депутати підтримали в цілому законопроект № 1000 «Про державний бюджет України на 2015р».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас