Brent подорожчала до $59,9 за барель на тлі пожежі на лівійському терміналі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent подорожчала до $59,9 за барель на тлі пожежі на лівійському терміналі

Фондовий ринок
302
Котирування нафти еталонних марок підвищуються в понеділок, оскільки інвестори вважають збройні зіткнення в Лівії можливою причиною скорочення надлишку нафти на ринку.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали до 18:04 в понеділок на $0,46 (0,77%) – до $59,91 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до зазначеного часу на $0,43 (0,79%) – до $55,16 за барель.
У найбільшому нафтовому порту Лівії, Ес-Сідер, де зберігається близько 6,2 млн барелів нафти, 25 грудня почалася пожежа на п’яти з шести резервуарів з нафтою в результаті обстрілу з боку озброєних угрупувань ісламізму. З тих пір вогонь вдалося загасити на двох резервуарах, проте втрати нафти оцінюються в 850 тис. барелів.
“Ситуація в Лівії трохи сприяє скороченню пропозиції на ринку, – сказав глава відділу ф’ючерсів в Mizuho Securities Боб Ягер. – Однак пропозиція як і раніше дуже сильно перевищує попит, і котирування знаходяться в небезпечній близькості від багаторічних мінімумів. Мінімального тиску вистачить, щоб ці мінімуми знову стали реальністю “.
Тим часом міністр енергетики Алжиру Юсеф Юсфі закликав Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизити видобуток, щоб підтримати ціни на нафту. Картелю необхідно “втрутитися, щоб скорегувати дисбаланс, і скоротити виробництво, щоб підняти ціни і захистити доходи країн-учасниць”, зазначив він.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас