ООН заявила про загрозу повномасштабної війни в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН заявила про загрозу повномасштабної війни в Лівії

Світ
854
Лівії загрожує повномасштабна громадянська війна.
Про це йдеться в заяві, опублікованій Місією ООН з підтримки в Лівії (МООНПЛ).
В ООН розкритикували удари ВПС Лівії по місту Місурата, що є одним з оплотів ісламістів.
МООНПЛ закликає всі сторони працювати в напрямку деескалації і закликає їх вжити сміливі кроки для того, щоб розірвати це коло насильства, яке в разі продовження приведе країну до хаосу і повномасштабної війни”, – йдеться в заяві.
У МООНПЛ відзначили, що ті, хто провокують військовий конфлікт і перешкоджають його політичному врегулюванню, порушують резолюцію Радбезу ООН.
У неділю, 28 грудня, ВПС Лівії завдали авіаударів по місту Місурата. Вони стали відповіддю на наступ ісламістів на місто Ес-Сидр, в якому розташований найбільший в Лівії експортний нафтовий термінал. У минулий четвер, 25 грудня, в ході боїв в нафтосховище в порту Рас-Лануф потрапив снаряд, в результаті чого було знищено понад 800 тис. барелів нафти.
Ескалація напруженості в Лівії призвела до зростання цін на нафту, відзначає Business Insider. Ф’ючерси на американську нафту марки WTI в понеділок виросли на $1,01 – до $55,35 за барель. Нафта марки Brent подорожчала на $0,79 – до $59,84 за барель.
Військова операція міжнародних сил в Лівії тривала з березня по жовтень 2011 року. В результаті був повалений тодішній лідер країни Муаммар Каддафі. З тих пір в країні не припиняється громадянська війна. В даний час східна частина Лівії перебуває під контролем різних ісламістських угруповань, які борються один з одним за владу. Деякі з них присягнули на вірність терористичного угруповання “Ісламська держава”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас