Понад 3 літрів - тепер розкіш: депутати проголосували за введення податку на "розкішні" авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 3 літрів - тепер розкіш: депутати проголосували за введення податку на "розкішні" авто

Казна та Політика
25253
Верховна Рада підтримала введення в 2015 році податок у розмірі 25 тис. грн. в рік на розкішні авто, прийнявши законопроект №1578 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи). За законодавчу ініціативу проголосувало 250 народних депутатів. Згідно з озвученими прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком поправкам, податок вводиться на бензинові та дизельні авто з об’ємом двигуна понад 3 тис. куб. см (раніше передбачався податок з авто з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см і бензиновим більше 3 тис. куб см).
“Вводиться податок на бензинові та дизельні автомобілі об’єм двигуна понад 3 тис. куб. см віком до 5 років за ставкою 25 тис. грн. на рік”, – повідомив Арсеній Яценюк.
Раніше Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів, аналізуючи пропозицію уряду про стягування податку з розкішних авто в розмірі 25 тис., підкреслила – на сьогодні більшість преміальних виробників вже давно робить ставку не на об’єм циліндрів, а на ефективність двигуна.
“Ми проаналізували моделі преміальних авто вартістю далеко за EUR50 тис., що існують на ринку, які абсолютно легко обходять це оподаткування, тому що двигун у них – не більше 3000 куб. см, проте вони залишаються швидкими, комфортними і випереджають багатолітрових конкурентів”, – наголошується в листі.
Як приклад наводилися автомобілі Audi Q7, Audi A7 і А8, BMW 7-серії, BMW X6, Cadillac SRX, Mercedes-Benz ML, Porsche Cayenne, Porsche Panamera, Range Rover Sport, двигуни яких не перевищують 3 л.
У той же час, як відзначає на своїй сторінці в Facebook перший віце-президент “ВіДі Груп” Артем Ткаченко, під обкладання податком потрапляють такі “нероскішні” авто, як SsangYong Rexton, Mitsubishi L200, Nissan NP300
“Законопроект повністю звільняє від обкладення транспортним збором предмети розкоші: літаки, вертольоти, яхти, які не є підакцизними товарами”, – стверджують імпортери.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас