Не по кишені: Україна різко знизила імпорт огірків і томатів через девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не по кишені: Україна різко знизила імпорт огірків і томатів через девальвацію гривні

Аграрний ринок
1308
Імпортні овочі перестали користуватися попитом в українських покупців. Не очікується навіть підйому продажів напередодні новорічних свят.
Причина – подорожчання продукції у зв’язку з девальвацією гривні. Імпортери закуповують тільки дрібні партії закордонних овочів. Найближчим часом ціни на огірок з Туреччини, наприклад, піднімуться ще на 15-20%, передає GrainUkraine.
Чергове падіння курсу гривні по відношенню до долара змушує українських імпортерів скорочувати до мінімуму обсяги закупівель огірка і томата, повідомляє проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». При цьому експерти проекту відзначають, що в сформованій ситуації компанії також переглядають умови роботи з покупцями. Працювати з відстрочкою постачальники погоджуються лише з великими роздрібними мережами, в той час як з оптовими компаніями контракти укладаються виключно на умовах 100% передоплати.
Працювати на таких умовах готові далеко не всі покупці, більшість з них закуповують томат і огірок дрібними партіями виключно для поточних продажів. Тим часом, дрібні перекупники прийняли рішення взагалі відмовлятися від закупівель.
Знижують закупівлі та роздрібні мережі, посилаючись на вкрай низький попит з боку населення через дуже високих цін. При цьому експерти впевнені, що розраховувати на передсвятковий ажіотаж учасникам ринку не варто. За даними імпортерів, вже на вихідних очікується чергове підвищення ціни на огірок в Туреччині на 15-20%, що на тлі високого курсу долара зробить імпортний огірок ще менш доступним для кінцевого споживача
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас