Рада НБУ рекомендує скасувати обов'язковий продаж валютної виручки для експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ рекомендує скасувати обов'язковий продаж валютної виручки для експортерів

Казна та Політика
1941
Рада Національного банку України рекомендує скасувати обов’язковий продаж валютної виручки для експортерів. Про це йдеться в рішенні ради Нацбанку № 30 від 17 грудня.
“У частині підтримки експорту, відновлення економічної активності та максимального спрощення руху грошових коштів, що спрямовуються в економіку усунути обмеження щодо правил здійснення розрахунків у зовнішньоекономічних операціях, в т.ч. щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті і продовжити термін повернення валютної виручки”, – йдеться в документі.
Рада Національного банку України рекомендує керівництву Нацбанку систематично проводити роз’яснення своїх дій.
“У частині оптимізації комунікаційної політики: посилити роботу по комунікації з суспільством з метою отримання від нього пропозицій та інформації про найвагоміші незручності, пов’язані з функціонуванням грошово-кредитного ринку; систематично проводити роз’яснення дій Національного банку для підвищення довіри до монетарному регулятору”, – йдеться в документі.
Також Рада Національного банку України ініціює припинення оподаткування доходів із депозитів фізичних осіб.
“Ініціювати зміни до Податкового кодексу щодо тимчасового призупинення стягування податку на доходи фізичних осіб з капіталу в частині оподаткування процентних доходів за депозитами”, – йдеться в рішенні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас