Пенсійне ноу-хау від Кабміну Яценюка: він хоче оподаткувати на 15% пенсії понад 3,6 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійне ноу-хау від Кабміну Яценюка: він хоче оподаткувати на 15% пенсії понад 3,6 тис. грн

Казна та Політика
6102
Кабмін пропонує знизити діючий поріг оподаткування пенсій з 10 тис. грн на місяць до трьох розмірів мінімальних зарплат і оподаткувати суму перевищення за ставкою 15%.
Кабінет міністрів України, в рамках проведення податкової реформи, пропонує Верховній Раді внести зміни до Податкового кодексу і збільшити ставку податку на пасивні доходи (відсотки за вкладами, інвестиційний прибуток та роялті) до 20% з 15%, а також ввести оподаткування пенсій понад трьох мінімальних зарплат за ставкою 15%.
Про це йдеться в урядовому законопроекті №1578, опублікованому на веб-порталі парламенту.
«Підвищити ставку податку пасивних доходів (процентів, інвестиційного прибутку, роялті) з 15% до 20%, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту. – Знизити діючий поріг оподаткування пенсій з 10 тис. грн на місяць до трьох розмірів мінімальних зарплат і оподаткувати суму перевищення за ставкою 15%. Кількість пенсіонерів, чиї пенсії перевищують три мінімальні зарплати, становить 3,3% від загальної кількості пенсіонерів ».
Також Кабмін пропонує зберегти розмір стандартної податкової соціальної пільги в обсязі 50% від мінімальної зарплати в розрахунку на місяць. Розмір мінімальної зарплати Кабмін пропонує встановити на рівні 1218 грн.
Раніше Кабмін запропонував ввести прогресивну шкалу оподаткування зарплат.
Кабмін запропонував Верховній Раді затвердити проект бюджету на 2015 рік на основі нового Податкового кодексу і Бюджетного кодексу. Проекти документа подані до парламенту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас