Україна відмовилася від "позаблокового статусу" - і закріпила законодавчо шлях до ЄС і НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовилася від "позаблокового статусу" - і закріпила законодавчо шлях до ЄС і НАТО

Казна та Політика
2302
Верховна Рада внесла зміни до законів України “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” і “Про основи національної безпеки України”, що передбачають відмову від позаблокового статусу країни.
За законопроект, внесений на минулому тижні президентом України Петром Порошенком, у вівторок проголосували 303 депутати. Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, “позаблоковий статус України, який був закріплений в законі” Про основи внутрішньої і зовнішньої політики”, виявився неефективним в контексті забезпечення безпеки держави від зовнішньої агресії і тиску”.
Згідно з прийнятим у вівторок акту із закону “Про основи внутрішньої і зовнішньої політики” вилучається норма, яка закріплює позаблоковий статус України. В розділ про основні засади зовнішньої політики закону закріплена норма про поглиблення співпраці з НАТО “для досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в цій організації”.
У закон “Про основи національної безпеки України” додається положення, за яким в числі пріоритетів національних інтересів – інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі і в НАТО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас