Потрапили під гарячу руку: у боротьбі з гральним бізнесом МВС закрило 200 відділень держлотереї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрапили під гарячу руку: у боротьбі з гральним бізнесом МВС закрило 200 відділень держлотереї

Казна та Політика
1129
З 11 грудня співробітники МВС закрили 200 відділень державних лотерей ТОВ “М.С.Л.” по Україні пояснюючи це боротьбою з нелегальним гральним бізнесом. Про це на прес-конференції сказав генеральний директор компанії Андрій Урядов.
“Станом на кінець минулого тижня співробітники Міністерства внутрішніх справ закрили 200 пунктів продажів лотерей” М.С.Л. “з 4,5 тис. існуючих, принісши державі 2 млн гривень збитків на тиждень. Із закриттям кожного наступного пункту ця цифра зростає” , – сказав Урядов.
За його словами, може бути дві причини таких дій міліції. Згідно з першою працівники МВС ненавмисно плутають нелегальні ігрові заклади з офіційними пунктами продажу держлотерей. В іншому випадку, проти оператора ведеться незаконна боротьба руками міліції.
“Якщо друге припущення відповідає дійсності, ми розцінюємо це як зловмисну антиукраїнську діяльність, спрямовану на скорочення надходжень до бюджету, адже Держлотереї є значним джерелом наповнення бюджету України”, – додав Урядов.
На припущення, що в точках продажу “М.С.Л.” були встановлені ігрові автомати Урядов відповів, що це лотерейні термінали самообслуговування, які часто плутають з ігровими.
По кожному випадку закриття пунктів продажу “М.С.Л.” подала відповідні заяви в прокуратуру і суди за статтею 365 “Перевищення влади або службових повноважень”.
У компанії готові роз’яснити співробітникам МВС різницю між нелегальним ігровим бізнесом та державними лотереями, але в даний момент ніякої відповіді на свої звернення у відомство вони не отримали і очікують закриття своїх відділень і далі.
У 2013 році обсяг податкових відрахувань “М.С.Л.” до бюджету склав 300 млн грн. А в серпні-листопаді 2014 розмір військового збору оператора перевищив 20,8 млн грн.
Як повідомлялося раніше, 8 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook заявив про намір МВС зупинити функціонування всіх ігрових салонів і клубів у Києві, а потім і по всій Україні.
У перший день боротьби з казино 11 грудня були закриті 87 гральних закладів. За добу у правопорушників було вилучено 644 одиниці грального обладнання на загальну суму 59 000 гривень. За фактами правопорушень було відкрито 39 кримінальних проваджень.
До заяви Авакова у 2014 році правоохоронці закрили тільки 44 гральних закладів, провели 47 обшуків та вилучили 353 одиниці грального обладнання на суму 128 000 гривень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас