Австралія знизила прогноз цін на залізну руду в 2015 році на 33% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія знизила прогноз цін на залізну руду в 2015 році на 33%

Світ
283
Австралія на 33% знизила прогноз вартості залізної руди в наступному році.
Видобуток в Австралії, яка лідирує за обсягами експорту цієї сировини, зростає швидше попиту в КНР, що посилює надлишок пропозиції на ринку.
Залізна руда буде коштувати в середньому $63 за тонну в наступному році, оголосило в понеділок міністерство промисловості Австралії. У вересні Бюро економіки ресурсів та енергетики, яке зараз входить до складу міністерства, прогнозувало ціни на рівні $94 за тонну. Раніше в цьому місяці Австралія заявляла, що наступні два роки руда буде коштувати близько $60.
Цього року середня ціна залізної руду складе близько $88 за тонну.
Виробники, включаючи Rio Tinto Group і BHP Billiton Ltd., наростили видобуток в Австралії, що сприяло перенасичення ринку і обвалу цін на залізну руду на 49% з початку 2014 року.
За оцінками Roubini Global Economics LLC, 2015 року котирування можуть опуститися нижче $60 через збільшення виробництва і ослаблення попиту в Китаї.
“Надлишок пропозиції, який зараз є, може зберегтися і в початку 2015 року на тлі можливого продовження циклічного спаду активності на житловому ринку Китаю, – зазначає відомство. – Ймовірно, ціни повинні опуститися ще нижче і на більш тривалий, ніж очікувалося, час, щоб пропозиція на ринку скоротилася “.
Руда з 62-відсотковим вмістом заліза з поставкою в китайський порт Циндао 19 грудня виросла в ціні на 1,1%, до $69,17 за тонну, свідчать дані Metal Bulletin Ltd. Ціни опускалися до мінімуму більш п’яти років на рівні $68,05 за тонну минулої середи.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас