Ринок акцій України в останній торговий день тижня ліг у дрейф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України в останній торговий день тижня ліг у дрейф

Фондовий ринок
231
Українські біржові індекси на початку торгів у п’ятницю демонструють різноспрямовану динаміку в рамках бічній тенденції: індикатор “Української біржі” (УБ) до 11:00 кв підвищився на 0,39% – до 1007,1 пункту, індекс ПФТС просів на 0,17% – до 382,04 пункту.
Серед індексних акцій УБ вранці найбільше сильно подорожчали папери Алчевського меткомбінату (+ 3,23%), “Донбасенерго” (+ 2,56%) і Авдіївського коксохімзаводу (+ 1,61%).
Дешевшали папери “Азовсталі” (-2,5%), Райффайзен Банку Аваль (-0,51%).
На ПФТС в “зеленій зоні” перебували папери Авдієвського коксохімзаводу (+ 2,67%), Алчевського меткомбінату (+ 1,28%) і “Донбасенерго” (+ 0,92%).
Трійку лідерів зниження склали папери Північного ГЗК (-2,56%), Укрсоцбанку (-0,74%) і “Азовсталі” (-0,48%).
На думку аналітиків інвесткомпанії “Кінто”, незважаючи на те, що індекс УБ днем раніше проявляв деякі ознаки втоми від зростання на попередніх сесіях, він все ще зберігає потенціал для подальшого підвищення. В той же час, відзначають вони, у п’ятницю трейдерам слід бути обачними зважаючи на завершення торгового тижня.
Експерти інвесткомпанії “ІТТ-Інвест” допускають, що певну підтримку українському фондовому ринку могло б надати підписання президентом США Бараком Обамою Акту на підтримку свободи в Україні. Проте до стабілізації ситуації на внутрішньому валютному ринку навряд чи варто очікувати великих обсягів торгів, додали експерти.
За словами молодшого аналітика інвесткомпанії “Аструм” Дар’ї Тимченко, у фокусі ринку в середньостроковій перспективі залишатиметься питання прийняття бюджету та ряду законів наступного тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас