Мін'юст припинить курирувати процес люстрації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст припинить курирувати процес люстрації в Україні

Казна та Політика
517
Міністерство юстиції має намір припинити курирувати процес люстрації (очищення влади) в Україні. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.
За його словами, надалі відповідну суспільну раду, створену при Мін’юсті, буде з нього виведено.
“Експерти Венеціанської комісії вважають, що контролювати процес люстрації повинен незалежний орган. Ми їм пояснили, що Мін’юст не є органом, який здійснює люстрацію, при міністерстві створено незалежну громадську раду. Вони сказали, що її необхідно вивести з нашого міністерства. Я вважаю, що це нормально, Мін’юст свою історичну функцію виконав – ми запустили цей процес. Ця громадська рада буде незалежним органом, який матиме свій апарат при Кабінеті міністрів “, – повідомив Петренко.
За його словами, зараз всі питання, що виникли у Венеціанської комісії щодо закону про люстрацію, вирішені.
“Нам вдалося переконати експертів Венеціанської комісії в тому, що думка української сторони необхідно врахувати і ті обставини, які зараз є в країні. Дійсно, ми не були залучені до процесу консультації під час підготовки висновку (Венеціанської комісії, – ред.) – Це окрема детективна історія. Але, слава Богу, члени Венеціанської комісії, президент Венеціанської комісії прислухалися до наших аргументів “, – заявив Петренко.
“Основним фактором і перемогою відкоригованого ув’язнення, як би там не розказували окремі ЗМІ, які контролюються тими людьми, які потрапили під люстрацію, було те, що Венеціанська комісія визнала, по-перше – що люстрація в Україні повинна бути; друге – Венеціанська комісія, проаналізувавши наш закон і закони інших країн, в яких був основним критерієм до люстрації – приналежність до комуністичного режиму, до спецслужб, сказала, що таким критерієм для нас може бути приналежність до режиму Януковича “, – додав він.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас