Українські облігації падають у зв'язку із зростанням побоювань дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські облігації падають у зв'язку із зростанням побоювань дефолту

Кредит&Депозит
1574
Українські облігації на суму $2,6 млрд з терміном погашення в 2017 р впали до всього лише 61,6 цента за долар. Це новий мінімум, при якому річна прибутковість по них становить понад 32%. Облігації на суму $1,25 млрд з терміном погашення в 2023 обвалилися до 58,3 цента за долар, їх прибутковість склала більше 17%.
Однак облігації на суму $500 млн з терміном погашення у вересні 2015 впали більш ніж на 11 центів – до всього лише 62,5 цента. Якщо вони будуть погашатися повністю і в строк, їх прибутковість в річному численні складе майже 82%.
Такі виплати здаються все менш імовірними. Міжнародний валютний фонд сказав, що Києву потрібно $15 млрд на додачу до обіцяних фондом $17 млрд, однак він і інші західні донори зволікають.
Тим часом українська економіка продовжує скорочуватися, резерви падають до тривожного рівня, а державні фінанси мізерні.
Morgan Stanley каже, що Україні знадобиться $11 млрд в майбутньому році і $20 млрд протягом наступних двох років, проте він по раніше вважає, що Захід вкладе в країну достатню кількість грошей, щоб уникнути дефолту, оскільки Київ прихильний до реформ.
Деякі аналітики обговорюють перспективи «реструктуризації боргу», яка є дефолтом, однак тягне за собою продовження графіка погашення, а не зниження номінальної вартості облігацій.
Bank of America Merrill Lynch вказує: «Оскільки головною метою програми є невідкладна стабілізація, малоймовірно, що реструктуризація боргу з’явиться на порядку денному до кінця 2015 р МВФ буде наполегливо продовжувати реалізовувати програму і чекати до тих пір, поки макросередовище не стабілізується».
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас